In pure harmonie

Posted in Naaien

Een top waarbij je ongeveer een meter niet rekbare stof nodig hebt! Ik kon mijn geluk niet op. Ik ben een liefhebber van stretch stoffen maar ik zou zo graag leren werken met katoenen. Voor Elisa is dat niet zo’n probleem maar een volwassen kledingstuk in katoen was nieuw voor mij. Maar daar ging de Harmony Blouse van Love Notions verschil in brengen.

Ik kocht een bloemen stofje van viscose katoen op de markt (voor slechts €2,- per meter) en vond nog een knoopje in mijn voorraad. Ik vond het best lastig om te maken.
De nek wordt afgewerkt door biasband naar binnen te naaien. De top is namelijk niet gevoerd. Ik trok de nek en biasband recht waardoor de kraag omhoog ging staan toen hij af was. Aj, dat was minder. En ik dacht ook nog eens slim te zijn door er extra stiksels op te maken, in de hoop dat hij zou zakken. Nou, ik had het dus mis. Het resulteerde in het los tornen van 3 rijen stiksels en nog een extra waarmee ik de biasband had vastgezet aan de top.

Bij poging 2 heb ik de nek niet recht getrokken maar heb ik geprobeerd de biasband de ronding van de nek te volgen. Het was nog steeds niet goed maar al een heel stuk beter. En onder het mom van ‘ik moet het nog leren’ heb ik het uiteindelijk zo gelaten. Ik ben er namelijk opzich best tevreden mee.
Verder heb ik de taille iets ingenomen om hem wat meer vorm te geven. Ik heb de versie gemaakt met de losse mouwen.

Maar man, wat kreukt de stof! Ik had de kleding netjes gestreken voordat we naar Safaripark Beekse Bergen gingen. Maar de combinatie van het supermarkt bezoek vooraf, de onverwachte hitte en 2 rond rennende kinderen zorgde voor een gekreukte top. Maar ach, hij zat nog steeds heel lekker 😉

 * Deze post bevat affiliatie links, waarmee ik weer nieuwe patronen kan proberen. ❤ *

 

 

24 april, 2018
Previous Post Next Post

Leave a Reply

You may also like